torsdag 25 april 2013

Söderstadion - Den tid som var

Söderstadion. Tänk att ett ord kan innebära så mycket. Söderstadion är en plats. Söderstadion framkallar känslor, alla sorters känslor jag kan komma på. Söderstadion är något man inte sliter blicken från när man passerar på Nynäsvägen, det spelar ingen roll om man åker buss, är medpassagerare i en bil eller om man så kör bilen själv. Man sliter inte blicken. Kartor på Eniro -> Söderstadion. För er som undrar varför mitt artistnamn är Sjuttisju kan jag säga att en av orsakerna är Postnummer 121 77. Söderstadions postnummer.

Vi gör vår sista säsong nånsin på Söderstadion i år. Det känns så fruktansvärt att gå här med vetskapen om att Söderstadion ska rivas. Jag kan inte riktigt håna Aik.are för att Råsunda rivs. Inte för jag bryr mig om Aik eller deras arena, men jag vet ändå hur dom känner det.

Söderstadion. Här tog vi vårt SM-Guld 2001. Här har vi åkt jojo mellan Allsvenskan och Ettan. Här slog Nacka in en hörna efter att ha kommit hem från proffsspel. Här slog Kennedy in en hörna efter att ha kommit hem från proffsspel. Här har andra lag njutit av SM-Finaler i bandy, ja till och med VM-Final i bandy. Här har rockentusiaster rockat som fan. Och här har de rotlösa aporna spelat sina hemmamatcher. Söderstadion är något för alla, men MEST för oss. Vi är Hammarby - Bajen och Söderstadion är vårt hem, för evigt i våra minnen.

Jag har sett matcher här sen 1988, i 25 år. Den här låten har skrivit sig själv under dessa 25 år trots att den bara tog 10 minuter att skriva och framföra den och att speltiden är 1 minut. Ibland behövs det inte så mycket för att framföra sina känslor. Den här låten heter "Den tid som var". Det kommer givetvis att komma en bättre inspelning framöver. Just nu känns det som en av de bästa låtar jag nånsin har skrivit.

Texten finns i videoklippet för dig som vill sjunga med. Hoppas ni gillar den. Tillsammans är vi Bajen och tillsammans ä l s k a r  vi Söderstadion.

Sjuttisju - Den tid som var

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar